COVID-19: Primul american vaccinat, o asistentă de la ATI

O asistentă de la secția de Terapie Intensivă a unui spital din New York este primul american care a fost vaccinat cu serul Pfizer/BioNTech, potrivit Reuters. Vaccinarea a început, luni, în Statele Unite.

Sandra Lindsay a primit vaccinul la Centrul Medical Evreiesc. „Mă simt foarte bine. Nu am simţit nicio diferenţă faţă de celelalte vaccinuri”, a declarat asistenta după ce a fost înţepată în braţ.

Președintele SUA în exercițiu, Donald Trump, a reacționat pe o rețea de socializare, după administrarea primului vaccin în SUA. „Primul vaccin administrat. Felicitări, SUA! Felicitări Planetei”, a scris Trump pe Twitter.

Peste 16 milioane de americani s-au îmbolnăvit de COVID-19

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a acordat o autorizație de utilizare de urgență vaccinului dezvoltat de Pfizer și BioNTech, care s-a dovedit a avea 95% eficiență în prevenirea bolii, într-un studiu în stadiu avansat.

Potrivit FDA, vaccinul poate fi administrat persoanelor cu vârsta de 16 ani și peste. Cazurile de infectare cu virusul SARS-CoV-2 sunt în creștere în SUA.

Statele Unite au peste 16 milioane de cetățeni care s-au îmbolnăvit de COVID-19, iar aproape 300.000 dintre aceștia au murit, fiind țara cu cel mai grav bilanț în pandemie.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat pentru prima dată în Marea Britanie la începutul acestei luni, unde vaccinarea a început săptămâna trecută. De asemenea, Canada a autorizat vaccinul și se așteaptă să înceapă vaccinările săptămâna viitoare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.