Primul caz de poliomielită detectat în Israel după mai bine de 30 de ani

Ministerul Sănătăţii din Israel a anunţat că a fost detectat un caz de poliomielită în Ierusalim, la un copil de 4 ani, informează luni agenţia Xinhua.

Acesta este primul caz de poliomielită detectat în Israel după anul 1989, potrivit presei israeliene.

Copilul nu a fost vaccinat în cadrul vaccinărilor de rutină pe care le primesc copiii în Israel, a indicat duminică ministerul într-un comunicat.

Sursa bolii în acest caz este o tulpină a virusului poliomielitic care a suferit modificări şi poate provoca îmbolnăvire la cei care nu sunt vaccinaţi, se arată în comunicat.

În urma cazului de infectare, ministerul a făcut apel la respectarea programelor de vaccinare de rutină, conform recomandărilor şi la finalizarea vaccinărilor pentru cei care nu au făcut-o încă.

Administraţia sanitară regională din Ierusalim a deschis în acest caz o anchetă epidemiologică şi va contacta persoanele apropiate copilului pentru îndrumări specifice.

Recomandări suplimentare vor fi decise pe baza concluziilor anchetei, a menţionat ministerul.

Virusul a fost identificat recent în probe prelevate din sistemul de canalizare din Ierusalim, însă până în prezent nu au existat cazuri clinice, a precizat instituţia.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.