Primul deces cauzat de coronavirus în Olanda

Olanda a anunţat vineri primul deces provocat de epidemia de COVID-19, victima fiind o persoană vârstnică spitalizată la Rotterdam, informează AFP.

„Un bărbat în vârstă de 86 de ani internat la spitalul Ikazia Rotterdam cu COVID-19 a murit astăzi (n.r.vineri)”, a declarat într-un comunicat Institutul Olandez pentru Sănătate Publică şi Mediu (RIVM), precizând că sursa infectării acestui pacient nu este în prezent cunoscută, potrivit Agerpres.

„Acesta este primul pacient din Olanda decedat din cauza consecinţelor infecţiei cu noul coronavirus”, a adăugat RIVM.

Pacientul fusese plasat în izolare. Spitalul şi serviciul de sănătate municipal (GGD) au luat legătura cu contactele, vizitatorii şi îngrijitorii bărbatului, pentru a vedea dacă aceştia prezintă simptome ale infectării cu coronavirusul.

Toţi apropiaţii pacienţilor din acest spital din Rotterdam care acuză o răceală sau febră au fost rugaţi să rămână acasă, urmând să fie testaţi dacă este necesar, a continuat RIVM.

La nivel mondial, circa 100.000 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate de la începutul epidemiei, dintre care 3.300 s-au soldat cu decese, în peste 80 de ţări şi teritorii.

În Olanda, un prim caz confirmat de contaminare cu noul coronavirus a fost detectat pe 27 februarie la un bărbat care călătorise recent în nordul Italiei.

Vineri ţara înregistra 82 de cazuri confirmate de infectare cu COVID-19.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.