Primul flacon de vaccin anti-COVID utilizat în SUA va deveni piesă de muzeu

Sursa foto: americanhistory.si.edu

Spitalul Northwell din New York a donat Muzeului Naţional de Istorie Americană din Washington primul flacon de vaccin împotriva noului coronavirus utilizat în Statele Unite, pe 14 decembrie 2020, spre a fi expus publicului.

Fiola de vaccin anti-COVID-19 Pfizer/ BioNTech, administrată primei persoane din SUA care a fost imunizată împotriva SARS-CoV-2, infirmiera Sandra Lindsay, este însoţită și de seringa aferentă, adeverinţa de vaccinare a infirmierei şi uniforma profesională pe care aceasta a purtat-o în ziua imunizării, după cum au precizat reprezentanţii muzeului într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Obiectele vor fi expuse la Muzeul Naţional de Istorie Americană din Washington, în cadrul colecţiei sale de obiecte asociate pandemiei de coronavirus.

”Aceste obiecte, devenite de acum istorice, documentează nu doar progresele ştiinţifice remarcabile, ci reprezintă şi o speranţă pentru milioanele de persoane afectate de crizele în cascadă generate de pandemie”, a declarat Anthea Hartig, directoarea muzeului.

Muzeul Naţional de Istorie Americană din Washington doreşte să documenteze pandemia de COVID-19 atât prin prisma evenimentelor ştiinţifice şi politice care au marcat-o, cât şi a reacţiilor pe care ea le-a generat în universul muncii şi al culturii.

Potrivit Universităţii Johns Hopkins, dintre toate ţările lumii, Statele Unite prezintă cel mai negru bilanţ în cifre absolute, cu peste 528.000 de morţi şi peste 29 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.