Sibiul intră în carantină pe o perioadă de două săptămâni

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că municipiul Sibiu va intra în carantină începând de luni, 16 noiembrie, ora 00.00, această măsură fiind dispusă pentru o perioadă de două săptămâni.

Aceeaşi măsură se aplică şi în cazul oraşelor Tălmaciu, Cisnădie şi a localităţii Şelimbăr, a precizat Raed Arafat. El a arătat că în zilele de weekend se vor închide şi mall-urile, cu excepţia magazinelor care vând alimente, farmaciilor şi a magazinelor care vând alimente pentru animale.

„Având în vedere incidenţa şi faptul că în continuare avem un număr mare de cazuri, astăzi peste 400 de cazuri în judeţul Sibiu, în urma discuţiilor care au avut loc inclusiv cu Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a ajuns la următoarele concluzii şi măsuri suplimentare: în primul rând, instituirea măsurii de carantinare a municipiului Sibiu, la un loc cu localitatea Şelimbăr şi cartierul Arhitecţilor, măsură de carantinare a localităţii Tălmaciu şi măsura de carantinare a localităţii Cisnădie, începând cu ziua de luni. O excepţie va fi acest week-end şi în fiecare week-end după asta, pe durata măsurii de carantinare, este închiderea magazinelor şi a mall-urilor pe toată durata weekendului şi anume, sâmbătă, duminică, cu excepţia magazinelor, pieţelor agro-alimentare, magazinelor care vând alimente, farmaciilor, bineînţeles, şi cele care vând materiale esenţiale cum ar fi alimentele pentru animale”, a declarat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.