COVID-19: Primul medicament pe bază de anticorpi, autorizat în regim de urgență în SUA

Autoritățile americane au dat autorizație de urgență pentru medicamentul cu anticorpi dezvoltat de Eli Lilly & Co. Tratamentul va fi utilizat pentru tratarea cazurilor moderate și ușoare de COVID-19.

Astfel, va exista acces la un tratament despre care studiile sugerează că este eficient în menținerea persoanelor infectate în afara spitalului, a anunțat postul de televiziune american Bloomberg.

Tratamentul se numește Bamlanivimab și este destinat pentru tratarea formelor de COVID-19 care nu sunt grave, implicit la pacienții de peste 65 de ani și la copii. Acesta este similar celui primit de Donald Trump, după infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

„Ar trebui administrat cât mai curând posibil după apariția simptomelor”

Cea mai mare provocare în momentul de față este distribuția medicamentului, care potrivit companiei „ar trebui administrat cât mai curând posibil după un test COVID-19 pozitiv și în termen de zece zile de la apariția simptomelor”.

Lilly va începe urgent să livreze medicamentul către AmerisourceBergen Corp., care il va distribui conform instrucțiunilor autorităților americane. Potrivit companiei, medicamentul este gratuit pentru americani.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.