Primul transplant hepatic la copil, efectuat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”

La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală a fost efectuat, sâmbătă, primul transplant hepatic la copil. Este vorba despre un pacient de 11 ani cu insuficienţă hepatică şi ciroză hepatică decompensată.

Intervenţia face parte din programul de transplant început de scurt timp în Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

”În data de 18.02.2023, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” s-a efectuat primul transplant hepatic la copil, care face parte din programul de transplant început de scurt timp în spitalul nostru”, informează un comunicat al unității medicale.

Pacientul căruia i s-a efectuat transplantul hepatic este în vârstă de 11 ani şi era cunoscut cu insuficienţă hepatică şi ciroză hepatică decompensată.

Potrivit sursei citate, starea imediat postoperatorie este stabilă.

Intervenţia a fost efectuată de o echipă de chirurgi a Spitalului ”Grigore Alexandrescu”, coordonată de conf. dr. Laura Bălănescu, şi o echipă de chirurgi de la Institutul Clinic Fundeni, formată din prof. univ. dr. Irinel Popescu şi medicul Doina Hrehoreţ.

Această echipă mixtă a fost coordonată de profesor universitar doctor Irinel Popescu.

”Echipa de medici anestezişti a fost formată din doctor Ruxandra Fota din cadrul Institutului Clinic Fundeni şi din medicii Florin Rusu şi Alexandru Baetu din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, echipa de anestezie fiind coordonată de medicul Ruxandra Fota”, se menționează în comunicat.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.