Primul transport de vaccinuri împotriva COVID-19, prin mecanismul internaţional COVAX, a ajuns în Venezuela

Venezuela a primit marți primul transport de vaccinuri împotriva COVID-19, prin mecanismul internaţional COVAX. Acest lucru a fost posibil după mai multe luni de controverse şi un război al declaraţiilor pe fondul sancţiunilor financiare internaţionale, a confirmat Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (OPS), notează AFP, scrie Agerpres.

Astfel, aproximativ 700.000 de doze de vaccin chinezesc Sinovac au ajuns la Caracas.

Pe fondul sancțiunilor financiare, în luna iulie, președintele Nicolas Maduro a lansat chiar un ultimatum mediatic mecanismului COVAX: ”Fie ni se trimit vaccinurile, fie ni se returnează banii”.

OPS a anunţat în august că, într-o primă fază, Venezuela va primi aproximativ 3,2 milioane de doze de vaccinuri chinezeşti Sinopharm şi Sinovac.

Potrivit OPS, 3,3 milioane de persoane (11,62% din populaţie) au primit cele două doze de vaccinuri administrate în ţară: Sputnik V din Rusia şi Sinopharm din China.

Aproape şase milioane de persoane au primit o primă doză.

Chiar dacă planul de vaccinare a fost criticat pentru că este lent în implementare, guvernul de la Caracas a anunţat că şi-a stabilit obiectivul de a vaccina 70% din populaţie până în octombrie, adică aproximativ 22 de milioane de persoane.

Potrivit datelor oficiale, Venezuela numără mai mult de 340.000 de cazuri de COVID-19 și 4.115 decese. Aceste cifre însă sunt puse la îndoială de unii reprezentanţi din domeniul sănătăţii şi de organizaţiile internaţionale, care le consideră subestimate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.