Primul tratament de urgență neinjectabil pentru episoadele severe de hipoglicemie, aprobat în SUA

Autoritatea americană de reglementare în domeniul medical, FDA, a aprobat primul tratament de urgență neinjectabil pentru episoadele severe de hipoglicemie. Este vorba despre o formulă pudră de glucagon administrată pe cale nazală, ambalată sub formă de monodoză, se arată într-un comunicat al FDA.

Medicamentul poate fi folosit în cazul pacienților cu vârsta de minimum patru ani.

“Persoanele care suferă de diabet se confruntă cu riscul ca glicemia să scadă sub nivelul normal. Sunt multe produse pe piață pentru cei care au nevoie de insulină, dar, până acum, persoanele care sufereau un episod de hipoglicemie trebuiau să primească o injecție cu glucagon, care trebuia preparată printr-un proces în mai mulți pași”, a explicat dr. Janet Woodcock, directorul Centrului FDA pentru Evaluarea Medicamentelor și Cercetare. “Această cale nouă de a administra glucagon ar putea simplifica procesul, care ar putea fi critic în cursul unui episod, mai ales dacă pacientul și-a pierdut cunoștința. În aceste situații, vrem ca procesul de a trata pacientul aflat în suferință să fie cât mai simplu posibil”, a adăugat oficialul, citat în comunicat.

 

Eficiența glocagonului administrat pe cale nazală

 

Eficiența glucagonului administrat pe cale nazală a fost evaluată în două studii pe 83, respectiv 70 de adulți cu diabet. A fost comparată acțiunea unei monodoze de glucagon pudră cu cea a unei doze de glucagon injectabil, iar rezultatul a fost similar.

Într-un studiu făcut pe 48 de copii cu vârsta de patru ani și peste, suferind de diabet de tip I, au fost observate rezultate similare.

Glucagonul pudră nu trebuie folosit de pacienții care prezintă feocromocitom, o tumoră secretoare de catecolamine, cu incidenţă scăzută în populaţie şi predilecţie pentru adulţii cu vârsta cuprinsă între 40 şi 50 ani, sau insulinom ( o tumoră pancreatică). De asemenea, trebuie folosit cu atenție de cei care vin după perioade lungi în care nu au consumat alimente sau care suferă de hipoglicemie cronică.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.