Primul bebeluș cu anticorpi, după vaccinarea mamei anti-COVID-19 în sarcină, s-a născut în SUA

Primul bebeluș din lume cu anticorpi, după ce mama a fost vaccinată cu vaccinul anti-COVID-19, s-a născut în SUA.

Proaspăta mamă s-a vaccinat împotriva noului coronavirus în ianuarie cu vaccinul produs de Moderna, atunci fiind în săptămâna 36 de sarcină, scrie The Guardian.

Concluziile celor doi medici care s-au ocupat de caz, Paul Gilbert şi Chad Rudnick, au apărut deocamdată într-un articol și mai trebuie verificate.

Cei doi medici au declarat că mămica, asistentă medicală, deci în prima linie în lupta cu noul coronavirus, a născut o fetiță puternică și sănătoasă la trei săptămâni după vaccin.

Anticorpii au fost detectați ca urmare a analizării sângelui bebelușului din cordonul ombilical. Astfel, există potențial de protecție și reducere a riscului de infecție din SARS-CoV-2 datorită vaccinării mamei, spun medicii.

”Din câte știm, acesta este primul caz din lume raportat al unui nou-născut cu anticorpi după vaccinare”, a declarat dr. Paul Gilbert, citat de The Guardian.

”Am testat cordonul ombilical al bebelușului pentru a vedea dacă anticorpii au trecut de la mamă la bebeluș, ceea ce vedem că se întâmplă cu alte vaccinuri administrate în timpul sarcinii”, a mai adăugat specialistul.

Cei doi medici care s-au ocupat de caz îi îndeamnă pe colegii lor de breaslă să creeze registre de sarcină și alăptare și să facă studii de eficacitate și siguranță ale vaccinurilor Covid-19 la femeile însărcinată și care alăptează tocmai pentru că este nevoie de cercetări suplimentare care să demonstreze că sugarii sunt protejați de acești anticorpi.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.