Prioritățile Președinției României la Consiliul UE, în domeniul sănătății, dezbătute la cea de-a XI-a Conferință Națională de Microbiologie și Epidemiologie

Societatea Română de Epidemiologie

Cea de-a XI-a Conferință Națională de Microbiologie și Epidemiologie, manifestare tradițională în cadrul evenimentelor științifice medicale organizate în România, se va desfășura în perioada 08-10 noiembrie 2018, la hotel Ramada, Sibiu. Evenimentul este organizat științific de Societatea Română de Microbiologie în parteneriat cu Societatea Română de Epidemiologie.

Subiectele dezbătute în acest an includ teme prioritare din domeniul sănătății publice din țara noastră care se regăsesc și pe agenda Presedinției României la Consiliul Uniunii Europene din 2019. Rezistența la antimicrobiene, infecțiile asociate asistenței medicale și vaccinarea vor face obiectul prezentărilor și discuțiilor din timpul Conferinței și cursurilor pre-conferință.

Cele trei zile de eveniment vor fi dedicate în mod special profesioniștilor din specialitățile: microbiologie/medicină de laborator, epidemiologie, boli infecțioase, pediatrie, medicină de familie, sănătate publică.

Programul manifestării științifice cuprinde cursuri pre-conferinţă – cu teme de interes pentru sănătatea publică – precum și simpozioane tematice, cu subiecte importante din domeniul diagnosticului, supravegherii și controlului bolilor transmisibile.

În 2018, la Conferința Națională de Microbiologie și Epidemiologie, vor fi prezenți speakeri internaționali și specialiști români reputați care vor aduce în atenția participanților cele mai noi informații și evoluții din domeniul bolilor transmisibile și a impactului acestora asupra sănătății publice.

Coordonatorul științific al evenimentului: Prof. dr. Alexandru Rafila
Pentru mai multe detalii despre eveniment: https://www.srm.ro/evenimente/urmatorul-eveniment/

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.