Procurorii au clasat un dosar privind importul din China de teste pentru coronavirus

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au clasat un dosar în care au fost efectuate cercetări în legătură cu o firmă care a importat din China 2.500 de teste pentru depistarea infecţiei cu coronavirus.

„În data de 08.04.2020, la propunerea organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 3 Bucureşti, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti a dispus clasarea cauzei penale nr. 3271/P/2020, cu privire la săvârşirea infracţiunii de folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă, prev. de art. 272 din Codul vamal, reţinându-se incidenţa prevederilor 16 alin. (1) lit. b) din Codul de procedură penală, în sensul că nu sunt întrunite elementele de tipicitate ale infracţiunii sub aspectul laturii obiective”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Prin aceeaşi ordonanţă s-a dispus restituirea către societatea comercială importatoare a bunurilor ridicate, precum şi a documentelor originale în limba chineză ce le însoţeau.

Pe 20 martie, Poliţia Capitalei a anunţat că a ridicat de la Autoritatea Vamală peste 2.500 de teste pentru COVID-19, după ce poliţiştii s-au sesizat cu privire la faptul că un bărbat de 43 de ani promovează pe diverse reţele online vânzarea acestor produse, potrivit Agerpres.

„Din datele obţinute până la acest moment a rezultat că produsele respective provin din import, iar bărbatul, în numele unei societăţi, ar fi prezentat Autorităţii Vamale o declaraţie de conformitate în cuprinsul căreia este trecut un alt produs farmaceutic, existând o suspiciune cu privire la faptul că pentru produsele importate a fost folosită o declaraţie de conformitate nereală, care nu acoperă produsul importat”, transmitea atunci Poliţia Capitalei.

Poliţiştii mai spuneau că, în baza informaţiilor furnizate de Agenţia Naţională a Medicamentului, a rezultat că la acea dată produsul respectiv nu putea fi introdus pe piaţă în mod legal.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.