Producătorii de medicamente vor mai mult timp pentru a contesta prețurile

Producătorii cer Ministerului Sănătății să prelungească termenul pentru contestarea prețurilor la medicamente la 30 de zile în loc de zece cât prevede proiectul de Ordin privind modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății nr. 368/2017 pentru aprobarea Normelor asupra modului de calcul și procedura de aprobare a prețurilor maximale ale medicamentelor de uz uman. Cererea a fost făcută în cadrul dezbaterii publice care a avut loc joi, 27 septembrie, la Ministerul Sănătății.

„Ce înseamnă, de fapt, a contesta un preț? Înseamnă că noi depunem spre aprobare un preț, de exemplu 10 lei, și ministerul răspunde la solicitarea noastră cu un alt preț – 9 lei. Și atunci va exista o perioadă în care cele două părți vor trebui să ajungă la un numitor comun, fie este acel 10 lei, fie este 9 lei. Zece zile ca noi să reacționăm și să soluționăm situația și noi și ei e destul de puțin”, a spus Iulius Holban, reprezentant al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente.

Producătorii de medicamente spun că din Catalogul național al prețurilor la medicamente de uz uman eliberate cu prescripție medicală (Canamed) lipsesc medicamente. „Așa cum a apărut în draftul de Canamed și de Catalog public al prețurilor medicamentelor, sunt foarte multe produse la care prețurile sunt greșite sau sunt multe produse care nu se regăsesc, lipsesc din aceste cataloage de prețuri. Urmează ca Ministerul Sănătății să găsească soluții, să găsească fie dosarele pe care nu le-a găsit inițial sau să recalculeze pe baza dosarelor care au fost redepuse până la 25 septembrie”, a mai arătat Iulius Holban.

Ordinul pentru stabilirea noilor prețuri la medicamentele de tip uman va intra în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.