Producătorul de vaccinuri anti-COVID-19 AstraZeneca ar putea fi dat în judecată de CE

Producătorul de vaccinuri anti-COVID AstraZeneca ar putea fi dat în judecată de Comisia Europeană (CE), în urma plângerilor că nu a livrat dozele de vaccin promise blocului comunitar, relatează Politică, potrivit Reuters.

Potrivit surselor citate, la o întâlnire de miercuri a ambasadorilor, majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană (UE) a spus că va sprijini darea în judecată a companiei.

Scopul acestei proceduri judiciare este de a obliga AstraZeneca să livreze dozele stabilite prin contractul său cu UE, a scris Politico, citând un diplomat.

Alţi doi diplomaţi au precizat că există un termen limită, până la sfârşitul acestei săptămâni, până la care ţările din UE pot opta pentru retragerea din această acţiune judiciară.

AstraZeneca a stârnit nemulţumirea UE în ianuarie, atunci când a anunţat că nu va putea să livreze blocului comunitar numărul de doze anticipat iniţial.

Până la sfârşitul primului trimestru, compania a livrat UE 30 de milioane de doze şi nu 100 de milioane de doze, așa cum se prevede în contractul cu UE. Acest fapt a făcut să se încetinească campaniile de vaccinare din ţările din UE.

AstraZeneca speră să livreze aproximativ 70 de milioane de doze până la sfârşitul celui de-al doilea trimestru din acest an, când ar fi trebuit să ofere toate cele 300 de milioane de doze prevăzute în înţelegerea cu UE, potrivit surselor citate.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.