Produse farmaceutice aflate pe lista substanţelor dopante cu grad de mare risc, descoperite la PTF Giurgiu

Aproximativ 23.000 de fiole şi comprimate aflate pe lista substanţelor dopante cu grad de mare risc, în valoare de aproximativ 1,3 milioane lei, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu la un cetăţean bulgar care a încercat să le introducă în ţară fără a deţine autorizaţiile necesare, a informat, sâmbătă, Poliţia de Frontieră.

Potrivit unui comunicat de presă al PF, vineri, în jurul orei 6,30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unei autoutilitare conduse de către un cetăţean din Republica Bulgaria. Mijlocul de transport circula în regim de curierat pe ruta Bulgaria – România.

„La controlul efectuat asupra autoutilitarei au fost descoperite şase colete ce conţineau 1.500 fiole şi 21.320 comprimate care se regăsesc pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc, conform Legii 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc. În cadrul cercetărilor, şoferul autovehiculului, un cetăţean bulgar în vârstă de 51 ani, a declarat că nu avea cunoştinţă despre mărfurile transportate”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Totodată, au fost sesizaţi lucrători din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Giurgiu în vederea ridicării şi expertizării bunurilor descoperite, a căror valoare se ridică la suma totală de 1.295.314 lei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.