Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: 20% dintre testele de gripă sunt fals negative

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului ”Matei Balş”, a afirmat că diagnosticul de gripă este unul ”clar” şi că nu mai este nevoie de alte teste pentru această afecţiune.

” Nu mai umblaţi după teste de gripă pentru că le faceţi degeaba! 80% dintre ele sunt pozitive real şi 20% sunt fals negative. Ca atare, dacă aveţi un test fals negativ, ce o să spuneţi? Că nu aveţi gripă când aveţi şi nu vă trataţi?”, a atras el atenția, citat de Agerpres.

”Te doare capul, faci febră 39-40, te dor muşchii, te simţi ca şi cum ai fi bătut. Ai gripă! Nu ai nevoie de niciun test. Ai nevoie să stai acasă, să te izolezi, să suni medicul de familie şi să îi spui ce ai. El va spune: ai gripă clinic. Acum, moda asta că facem teste de dimineaţă, la prânz şi seara şi bombardând camerele de gardă cu sute de pacienţi este o prostie. Nu facem decât să mutăm virusul de colo-colo”, a mai spus el

El a precizat că toate spitalele de pediatrie din Bucureşti trimit copiii la Institutul “Matei Balş” ca să fie testaţi de gripă.

” De ieri şi până astăzi, la ‘Balş’, au fost 141 de pacienţi. Toţi aveau gripă. Aseară, la ora 20,00, erau 50 de copii trimişi de la un spital din Bucureşti pentru test de gripă”, a afirmat managerul Institului ”Matei Balș”.

De la începutul sezonului 2019 – 2020 până pe 12 ianuarie au fost înregistrate 2 decese confirmate cu virus gripal,  potrivit celor mai recente date publicate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

În aceeași perioadă au fost confirmate 165 cazuri de gripă: 19 – cu virus AH3, 19 – cu virus AH, 20 cazuri gripă A nesubtipat, 107 cazuri gripa cu virus B.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.