Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: Durerile în gât și faringitele, semnele unei posibile infectări cu varianta Omicron

Adrian Streinu Cercel

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, preşedintele Comisiei de Sănătate a Senatului, a declarat că durerile în gât și faringitele pot fi semnele unei infecții cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 și a subliniat că vaccinarea, testarea și respectarea regulilor de protecție sanitară ne pot proteja chiar și de varianta sud-africană.

„La nivelul studenților care s-au infectat cu această tulpină Omicron s-au plâns de dureri în gât, ca şi cum ar face o angină sau o faringită, acesta fiind principalul motiv pentru care s-au dus la doctor. Majoritatea formelor care sunt date de aceste infecții cu SARS-CoV-2 sunt forme asimptomatice sau ușor simptomatice”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, luni, la un post de televiziune.

Un nou val al pandemiei este foarte posibil în ţara noastră mai ales că „românii nu prea mai poartă mască şi se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze cu SARS-CoV-2”, a avertizat prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

„Atâta timp cât nu se poarta masca aşa cum trebuie, să acopere şi nasul şi gura, este evident că este o expunere care, în actualul context epidemiologic, poate să ducă la infectarea persoanei respective şi, din păcate, să ajungă şi la spital (…). Primul lucru este să ne vaccinăm. Şi există întrebarea dacă vaccinul acoperă şi această variantă (Omicron, n.r.). Tot CDC a venit şi a spus că în momentul de faţă datele preliminare arată că vaccinul ne protejează de cazurile severe şi de decese. Proporția în care o va face rămâne să fie stabilită în continuare. O altă veste bună este că testele pe care le avem în momentul de faţă în utilizare acoperă şi această variantă a virusului, ceea ce este foarte bine că încep școlile. Ce mai avem de făcut? Să purtăm masca şi în interior, şi în exterior”, a explicat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.