Prof. dr. Alexandru Rafila: Corpul medical ar putea să constituie elementul de recâștigare a încrederii populației în autorități

„Corpul medical ar putea să constituie elementul de recâștigare a încrederii populației în autorități”, a declarat, miercuri, ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, într-un mesaj de Ziua Națională a României pentru corpul medical românesc.

Ministrul Sănătății a subliniat că „multe dintre lucrurile mai puțin plăcute care s-au întâmplat în această pandemie se datorează acestei lipse de încredere”.

„Sunt bucuros că avem o schimbare a atitudinii Colegiului Medicilor din România încât să putem pune la punct un plan de acțiune pentru că această boală nu o să aștepte. O să avem nevoie de întreg corpul medical, care trebuie să fie solidar și să încercăm să găsim răspuns, să nu mai ajungem în situația în care să numărăm sute de decese în fiecare zi. Avem nevoie de profesionalism, de empatie, și atunci când luăm decizii să le comunicăm sincer, chiar dacă ele sunt neplăcute. Să încercăm să facem din corpul medical din România un standard în ceea ce privește o categorie profesională care poate să servească interesului public”, a precizat minsitrul Sănătății.

„Nu trebuie să îi uităm pe colegii noștri medici, asistenți medicali sau infirmieri care și-au dat viața în lupta cu această pandemie”, a mai transmis prof. dr. Alexandru Rafila.

Declarațiile au fost făcute în cadrul proiectului ”Medicul Român. Prezent și Viitor pentru România”, lansat de Colegiul Medicilor din România. Campania are ca obiectiv conștientizarea rolului și locului medicului în societatea românească, precum și a importanței relației de încredere ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și opinia publică.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.