Prof. dr. Alexandru Rafila, despre mecanismul care stă în spatele suspendării cursurilor în format fizic la 3 cazuri de infectare în 7 zile consecutive

Potrivit noilor schimbări din ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, activitatea fizică în clase se suspendă dacă se depistează trei cazuri de infectare în șapte zile consecutive.

Vineri, ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a explicat de ce procedează îna cest mod.

”De ce trei cazuri într-o clasă? Pentru că aceasta este definiția focarului epidemiologic pentru orice boală transmisibilă, și pentru pojar, rujeolă, și pentru oreion și, bineînțeles, și pentru această boală folosind un etalon care este cunoscut de toți epidemiologii. De ce șapte zile? Pentru că aceasta este perioada de incubație. De exemplu, un copil se îmbolnăvește în ziua unu și atunci perioada de incubație în care ar mai putea să apară cazuri în general, este mai scurtă mai ales la tulpina Omicron, este de șapte zile. Dacă se întâmplă suspendarea activității în jumătate din clasele dintr-o școală atunci toată școala intră online”, a explicat ministrul Rafila.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.