Prof. dr. Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Nu exclud ca un prim caz să existe deja în România

„Nu exclud ca un prim caz să existe deja în România. Poate nu în rândul celor deja testați, poate au fost persoane care au călătorit și au venit prin terțe țări și nu știm despre ei”, a declarat, vineri, ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila.

„Nu cunoaștem elemente legate de patogenitatea similară sau diferătă față de a tulpinii Delta sau a celei originale. Nu cunoaștem nici modul cum cum anticorprii obținuți după îmbolnăvire sau vaccinare sunt neutralizanți și dacă protecția oferită de vaccin sau de trecerea prin sau sunt diferite față de ce se întâmplă în momentul de față la tulpinile clasice”, a explicat prof. dr. Alexandru Rafila.

Ministrul a precizat că săptămâna viitoare ar urma să fie adoptat un set de măsuri care să limiteze răspândirea variantei Omicron.

„Trebuie găsită o soluție care să fie convenabilă din punctul de vedere al protejării sistemului de sănătate publică și care să poată fi și aplicată. Am discutat (…) cum putem și noi să adoptăm niște măsuri în concordanță cu ce se întâmplă în UE, ca să limităm sau să întârziem transmiterea noii tulpini. Mai devreme sau mai târziu va începe să circule și în România”, a mai spus ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.