Prof. dr. Alexandru Rafila: Ne propunem să dezvoltăm și să implementăm funcționalitățile registrului național de transplant, astfel încât alegerea să fie bazată pe criterii obiective

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a precizat că Ministerul Sănătății și-a propus să dezvolte și să implementeze funcționalitățile registrului național de transplant, astfel încât alegerea să fie bazată pe criterii obiective.

De asemenea, ministrul a mai precizat că instituția pe care o conduce tocmai a terminat protocoalele și ghidurile de practică medicală standardizate în domeniul transplantului, după care vor lucra medicii din toate centrele acreditate din țară.

”Ministerul Sănătății tocmai a terminat protocoalele și ghidurile de practică medicală standardizate în domeniul transplantului, după care vor lucra medicii din toate centrele acreditate din țară. Un proiect realizat în premieră în România, prin fonduri europene. În ghiduri sunt prevăzute și criteriile după care vor fi aleși bolnavii care vor beneficia de transplant. În plus, ne propunem să dezvoltăm și să implementăm funcționalitățile registrului național de transplant, astfel încât alegerea să fie bazată pe criterii obiective.”, a precizat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, în cadrul unui comunicat de presă remis cu prilejul Zilei Naționale a Transplantului.

Potrivit Ministerului Sănătății, în acest moment sunt mii de pacienți pe listele de așteptare pentru transplant.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.