Prof. Dr. Alina Bârgăoanu: Nu îmi pot imagina cum o societate ar putea funcționa fără a avea încredere în medici

”Avuția națiunilor este reprezentată de resursele sale de încredere”, a declarat, miercuri, Prof. Dr. Alina Bârgăoanu, Decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA, într-un mesaj de Ziua Națională a României pentru corpul medical românesc.

”De Ziua Națională a României îmi doresc să avem încredere unii în ceilalți, să avem mai multă încredere în noi înșine, să avem mai multă încredere în cei care știu mai multe decât știm noi, să avem mai multă încredere că ne putem valorifica pasiunile și cunoștințele și putem imagina împreună un viitor mai bun. Îmi doresc să avem mai multă încredere în figurile care într-o societate întruchipează aceste surse de autoritate, surse de încredere: profesorii și medicii. Nu îmi pot imagina cum o societate poate funcționa fără a avea încredere în medici și profesori, figurile care întruchipează ideile de autoritate, știință, progres  și cunoaștere. Îmi doresc să avem resursele de a reclădi încrederea, de a avea încredere în medici, în profesori și de a avea încrederea că împreună putem construi un viitor mai bun”, a precizat Prof. Dr. Alina Bârgăoanu.

”Să iubim România de 1 Decembrie și, mai ales, să iubim România în fiecare zi”, a mai transmis Prof. Dr. Alina Bârgăoanu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul proiectului ”Medicul Român. Prezent și Viitor pentru România”, lansat de Colegiul Medicilor din România. Campania are ca obiectiv conștientizarea rolului și locului medicului în societatea românească, precum și a importanței relației de încredere ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și opinia publică.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.