(P) Prof. dr. Anca Buzoianu: Pandemia de COVID-19 accentueză cât de importantă este educația medicală continuă

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, președinte Alianța Universitară G6-UMF, a declarat că pandemia de COVID-19, ritmul în care se actualizează informațiile privind această boală și, din ce în ce mai mult, privind urmările pe care le are infecția în organism, nu fac decât să demonstreze și să accentueze cât de importantă este educația medicală continuă, cât de importante sunt manifestările științifice, derulate on site sau online, pentru prezentarea celor mai noi informații.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul ceremoniei de închidere a celui de-al 47-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Cel de-al 47-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, eveniment desfăşurat online, în perioada 19-25 mai, a fost un „maraton” de știință și educație medicală, care s-a derulat timp de şase zile și care a cuprins 25 de sesiuni științifice, care au adus în prim-plan noutățile în managementul diabetului zaharat și al complicațiilor cauzate.

Ediția de anul acesta a Congresului Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a reunit un record de peste 4.500 de participanți.

Congresul a fost transmis pe platforma Sanatatea.ONLINE și a fost destinat exclusiv profesioniștilor din domeniul medical.

„Sunt în această seară alături de dumneavoastră – și este o onoare – în calitate de președinte al Alianței Universitare G6-UMF, ce cuprinde cele șase universități de medicină și farmacie tradiționale din țară – Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” din Iași, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș și Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara. Alianța Universitară G6-UMF are ca principal obiectiv cooperarea în domeniile educaționale, științifice și extra-curriculare. Știm cu toții cât de importantă sunt cooperarea, dialogul, schimbul de idei și educația continuă în medicină. Acesta este motivul principal pentru care sunt alături de dumneavoastră în această seară – pentru că acest Congres are la bază exact principiul colaborării și cooperării pentru educație și știință în problematica diabetului. Numai astfel, cu știință, putem să ne implicăm cu responsabilitate și că ne dedicăm binelui și îngrijirii optime a pacienților. Lucrările acestui Congres, s-au bazat pe știință, au adus în prim plan informații și cercetări actualizate la nivelul anului 2021 cu aplicare directă în practica clinică. Mă bucur să constat că au fost urmărite de mii de medici care activează sau care s-au format în toate universitățile din țară”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.