Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă rector al Universității de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă în funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, din Cluj-Napoca. Ea a obținut 585 de voturi, din totalul 609 voturi declarate valide.

”Conectarea intrinsecă a educației, cercetării și practicii medicale astfel încât prin creșterea permanentă a calității actului medical, să întoarcem valoare către comunitate. Triunghiul – cercetare, educație și îngrijirea pacienților contribuie sinergic și egal la performanța și prestigiul UMF„Iuliu Hațieganu” și se completează reciproc. Este cunoscut faptul că UMF „Iuliu Hațieganu” este un centru de excelenţă în învăţământul medical, în formarea de specialişti, în cercetare şi în asistenţa medicală”. Astfel își prezintă prof. dr. Buzoianu viziunea în planul de management.

 

Prima femeie Decan din istoria Facultății de Medicină din Cluj-Napoca

 

Prof. dr. Buzoianu a avut trei mandate ca decan al Facultății de Medicină din cadrul UMF Cluj-Napoca. ”Pe parcursul celor trei mandate în care am fost decan al Facultății de Medicină, am implementat viziunea pe care am propus-o pentru facultate : „Facultatea de Medicină din Cluj, facultatea de medicină cu cea mai mare recunoaștere internațională din România și din această zonă Europeană”. Munca mea și a echipei pentru realizarea acestui obiectiv a început cu adaptarea curriculumului la cerințele și modelul marilor școli de medicină europene, introducerea metodelor educaționale noi și a instrumentelor educaționale moderne și a continuat cu creșterea semnificativă a numărului de studenți internaționali și realizarea a 4 evaluări externe ale calității educației în FM, rezultate care au validat direcția noastră de dezvoltare. Dintre cele 4 evaluări externe, două s-au finalizat cu obținerea de diplome de calitate, iar cea mai recentă cu obținerea acreditării internaționale AMSE/ASIIN”, spune ea.

Ea a făcut parte din comisii, consilii științifice și grupuri de lucru de specialitate ale mai multor instituții printre care Ministerului Sănătății, Ministerului Educației, Consiliului Uniunii Europene sau Agenția Națională a Medicamentului.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.