Prof. dr. Andrew Boulton, noul președinte al Federației Internaționale de Diabet (IDF)

Prof. Dr. Andrew Boulton a preluat funcția de președinte al Federației Internaționale de Diabet (IDF) pentru următorii doi ani. Ei îi succede în funcție lui Prof. Nam Han Cho din Coreea de Sud. Ceremonia a avut loc în cadrul Congresului Federației Internaționale de Diabet 2019, congres desfășurat în aceste zile la Busan, Coreea de Sud.

Prof. Boulton, unul dintre inițiatorii abordării multidisciplinare a îngrijirii piciorului diabetic, a publicat sau contribuit la peste 500 de lucrări.

La sfârșitul anilor ’90, a fondat Grupul de Studiu pentru Piciorul Diabetic. Până la finalul anului 2015, el a fost președintele al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD).

În prezent, el este președinte al Inițiativei Globale pentru Educație în Diabet (WIDE), precum și al Alianței Europene pentru Cercetarea Diabetului (EURADIA), dar și director al Grupului de Cercetare a Diabetului și Membrelor Inferioare (DIALEX).

El a fost editor al publicației Diabetic Medicine și este în prezent editor -asociat al publicației Diabetes Care.

Printre numeroasele distincții și premii care i-au fost decernate se numără premiul Roger Pecoraro Lectureship oferit de Asociația Americană de Diabet (ADA), dar și premiul Camillo Golgi, oferit de EASD.

Mai mult decât atât, a fost primul laureat al premiului internațional pentru cercetare în domeniul piciorului diabetic.

În 2008, a primit premiul Harold Rifkin, din partea ADA, pentru servicii internaționale deosebite în domeniul diabetului.

Prof. Boulton este un apropiat al diabetologiei românești, participând la mai multe evenimente ale Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Mai mult, el este un susținător al proiectelor în care sunt implicate Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab și Asociația de Podiatrie din România.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.