Prof. dr. Cătălina Poiană: Nu există nicio contraindicație pentru vaccin în cazul bolilor endocrine

Nu există nicio contraindicație pentru vaccin în cazul bolilor endocrine, a declarat, vineri seară Prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

”În urmă cu câteva luni de zile, Societatea Europeană de Endocrinologie avea o poziție de consens, prin care arăta că bolile endocrine, indiferent de tipul lor, au aceleași recomandări în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID precum populația generală, cu condiția ca aceste boli endocrine să fie stabile, să fie o boală echilibrată din punct de vedere clinic și paraclinic. Atât timp cât bolile endocrine sunt stabile, ele nu reprezintă o contraindicație pentru aplicarea vaccinului”, a precizat Prof. dr. Cătălina Poiană.

Persoanele cu tiroidită autoimună se pot vaccina

Președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București a precizat că există indicație de vaccinare și în ceea ce privește persoanele cu tiroidită autoimună.

”Din fericire persoanele cu tiroidită autoimună se pot vaccina. Tiroidita autoimună este o boală foarte frecventă, este cea mai frecventă formă de patologie tiroidiană și nu reprezintă niciun fel de contraindicație pentru vaccin, având în vedere tipul de boală autoimună. Nu se încadrează în categoria bolilor autoimune care constituie o contraindicație la vaccinare”, a subliniat Prof. dr. Cătălina Poiană.

Totodată, Prof. dr. Cătălina Poiană a atras atenția că în acest moment nu există date care să susțină teoria conform căreia vaccinul anti-COVID duce la infertilitate.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii pe tema vaccinării anti-COVID-19 și a importanței înțelegerii corecte la nivelul opiniei publice a informațiilor legate de pandemia de COVID-19, organizată de Colegiul Medicilor din România (CMR) şi Televiziunea Română.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.