Prof. dr. Cătălina Poiană: Unitatea dintre asistent și medic trebuie sa funcționeze întotdeauna pentru un act medical de calitate

Astăzi este celebrată Ziua Internațională a Asistentului Medical 2020, ocazie cu care Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) – Filiala București a organizat, cu sprijinul Sănătatea Press Group, conferința online „ASISTENȚII MEDICALI, rol vital în funcționarea sistemului medical românesc”. Evenimentul și-a propus să aducă în prim-plan rolul crucial al asistenților medicali în promovarea și menținerea sănătății, în prevenție și acordarea de îngrijiri în asistența medicală primară, comunitară și nu numai.

„Asistenții medicali din România au dovedit în aceste ultime două luni dedicația lor, profesionalismul lor și devotamentul în toată activitatea pe care au desfășurat-o zi de zi. În echipa medicală practic, medicul nu poate funcționa fără asistentă, asistenta nu poate funcționa fără medic și unitatea dintre cele două corpuri medicale, de profesioniști în sănătate, trebuie sa funcționeze întotdeauna ca să asigurăm către pacienții noștri un act medical sigur și de calitate. Consider că ceea ce a trebuit să străbatem în ultimele două luni, respectiv această necruțătoare pandemie cu COVID-19, a arătat încă o dată calitatea umană deosebită a corpului medical și în primul rând a asistenților medicali din România, devotamentul, abegația, curajul. Și mă gândesc că e păcat că trebuie să fie asemenea lucruri triste și grele pentru ca o societate să recunoască locul asistentului medical și al medicului în societate”, a spus Prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Înregistrarea conferinței este disponibilă AICI.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.