Prof.dr.Cherecheș: Din cauza infecțiozității mari a tulpinii Delta, este posibil să nu ajungem niciodată la imunitatea de grup

Prof.dr.Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a afirmat că din cauza infecțiozității mari a tulpinii Delta, este posibil să nu ajungem niciodată la imunitatea de grup , dar partea bună este că prin vaccinare putem scădea masiv impactul asupra sănătății populației.

Afirmația sa vine în contextul în care Islanda are acum cel mai mare val de cazuri noi, deși are 93% din populație vaccinată.

„Islanda are un sistem superb de testare, anchete epidemiologice și izolare (este adevărat că populația este mică). Partea bună este că majoritatea covârșitoare a celor infectați au simptomatologie ușoară sau sunt asimptomatici și numărul de persoane internate la terapie intensivă este foarte mic proporțional, infecțiile sunt mai rare la cei vaccinați, dar suficient de multe pentru un val de infecții. Ar trebui să începem să discutăm despre faptul că, din cauza infecțiozității mari a tulpinii Delta, este posibil să nu ajungem niciodată la imunitatea de grup – partea bună este că prin vaccinare putem scădea masiv impactul pe sănătatea populației”, a scris prof.dr.Răzvan Cherecheș, într-o postare pe Facebook.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.