Prof. dr. Cherecheș: Vaccinurile antiCOVID-19 nu ne protejează de valul trei. Efectele se vor vedea în valul patru, care va începe din toamnă

Expertul în sănătate publică, prof. dr. Răzvan Cherecheș, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a declarat că vaccinurile antiCOVID-19 nu ne protejează de valul trei, efectul imunizării urmând să se vadă abia în valul patru, care va începe din toamnă.

„Din nefericire, vaccinurile nu ne protejează de acest val, de valul 3. Efectul vaccinurilor se va vedea abia pentru valul 4, care va începe din toamnă. Pentru că abia atunci vom avea un număr suficient de mare de persoane care au fost vaccinate și care nu vor mai fi expuse în acest fel”, a declarat prof. dr. Răzvan Cherecheș, la un post de televiziune.

Acesta a spus că pentru valul trei, măsurile care ne vor salva sunt aceleași de până acum, respectiv testare cât mai extinsă, „și aici vedem că nu reușim nicicum să creștem numărul de teste, anchete epidemiologice, vedem că nici cu astea nu reușim să ne descurcăm, și restricțiile, respectiv purtarea măștii, evitarea aglomerărilor, ventilație”.

„Ei bine, dacă aceste măsuri nu sunt respectate, din nefericire vom avea în continuare o creștere a numărului de cazuri și va trebui să luăm măsuri – autoritățile vor lua măsuri și restricții mult mai severe. Dar trebuie să fim foarte clari – motivul pentru care vom ajunge la o carantină, dacă se va ajunge acolo, va fi din cauză că nu se respectă regulile, autoritățile nu reușesc să transmită un mesaj clar – de ce trebuie purtată masca în continuare”, a explicat expertul în sănătatea publică.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.