Prof.dr. Cristian Oancea, despre persoanele la care vaccinurile anti-COVID au o eficiență redusă

Prof.dr. Cristian Oancea, managerul Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babș” Timișoara, a declarat că există o categorie de persoane vaccinate care au o imunitate scăzută, respectiv persoane care au diferite comorbidități, precum fibroze pulmonare, insuficiență cardiacă, pacienți vârstnici, persoane obeze, cu diabet, persoane care au diferite neoplazii, bolnavi hemato-oncologici, la care serurile anti-COVID 19 au un grad de eficiență redus.

Potrivit prof.dr. Cristian Oancea, acestora li se recomanda tratamentul cu anticorpi monoclonali, atenționând însă că terapia are efect dacă anticorpii monoclonali sunt administrați într-o perioadă de până la șapte zile de la debutul simptomelor.

„Tratamentul e simplu. Presupune aplicarea unei perfuzii cu o durată de cel mult două ore. În prealabil este, însă, necesară o evaluare a pacientului. Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara a primit de la Ministerul Sănătății câteva sute de doze pentru bolnavi. Tratamentul cu anticorpi monoclonali a fost avizat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) la începutul lunii octombrie 2021”, a afirmat prof.dr. Cristian Oancea.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.