Prof. dr. Cristian Oancea: Nu vă lăsați păcăliți! COVID-19 nu este o banală gripă!

”Fac un apel către toți, pentru că nu pot sta impasibil: Ascultați sfaturi medicale din surse medicale, bazate pe dovezi științifice! Nu vă lăsați păcăliți! COVID-19 nu este o banală gripă! Mulți au ajuns la Terapie Intensivă. Unii au murit. Asta este realitatea”. Acesta este apelul pe care managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara, prof. dr. Cristian Oancea, îl face către populație în contextul în care numărul cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut semnificativ în ultima perioadă.

”Am avut o perioadă în care nu mai aveam mulți pacienți și brusc, iarăși, secțiile s-au umplut. Protejați-vă pe voi și protejați-i pe ceilalți! (…) Este obligația și menirea noastră și o vom îndeplini secundă de secundă cu toată dăruirea și profesionalismul, convinși că sănătatea pacienții noștri este obiectivul nostru. Trebuie să mărturisesc, însă, că este păcat că măsurile și recomandările lansate de organismele internaționale și de autoritățile române pentru a lupta cu pandemia actuală nu sunt respectate așa cum ar trebui. În aceste condiții, fac un apel către populație să dea dovadă de responsabilitate și să respecte normele și recomandările în vigoare”, atrage atenția prof. dr. Cristian Oancea pe pagina sa de Facebook.

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara este și a fost implicat încă de la început în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19, îngrijind în aceste luni sute de bolnavi.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.