Prof. Dr. Dan Mircea Enescu, ales președinte al Consiliului Național al Siguranței Pacientului

Consiliul Național al Siguranței Pacientului (CNSP), organism de specialitate, consultativ, fără personalitate juridică, și-a ales, în cadrul Adunării Generale, președintele și membrii Biroului Executiv, potrivit unui comunicat de presă.

Președinte al CNSP a fost ales Prof. Dr. Dan Mircea Enescu, vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale.

În cadrul Biroului Executiv al CNSP, în funcțiile de vicepreședinți au fost aleși Ștefan Răduț, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), Rozalina Lăpădatu, Alianța Pacienților Cronici din România (APCR), Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, Societatea Română de Endocrinologie (SRE), Conf. Univ. Dr. Dana-Lucia Stănculeanu, Societatea Națională de Oncologie Medicală din România (SNOMR) și Conf. Univ. Dr. Vladimir Poroch, Asociația Națională de Îngrijiri Paliative (ANIP).

Din componența Consiliului fac parte reprezentanți ai societăților științifice și profesionale medicale, structuri asociative ale pacienților, membri ai Academiei Române și ai Academiei de Științe Medicale, precum și alți profesioniști din sănătate.

CNSP a fost constituit potrivit prevederilor art. 6 lit. k) din Legea nr. 185/2017 privind asigurarea calității în sistemul de sănătate, cu modificările și completările ulterioare, având ca scop dezvoltarea culturii siguranței pacientului în sistemul sanitar, pentru asigurarea și îmbunătățirea continuă a calității serviciilor de sănătate.Principalele obiective ale Consiliului sunt formarea și implementarea culturii siguranței pacientului în rândul profesioniștilor din sănătate, formarea și implementarea culturii calității și siguranței serviciilor de sănătate în rândul pacienților și aparținătorilor, activități de cercetare specifice asigurării calității serviciilor de sănătate și siguranței pacientului.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.