Prof. dr. Daniel Coriu: Asistenţii medicali, alături de medici, au dus greul acestei pandemii de COVID-19

Asistenţii medicali sunt cei care, alături de medici, au dus greul acestei pandemii de COVID-19, au suferit alături de pacienţi, i-au încurajat, a afirmat, miercuri, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Daniel Coriu, în mesajul său transmis cu prilejul Zilei Internaţionale a Asistentului Medical.

„Astăzi vorbim despre asistenţii medicali ca parte a echipei medicale, cu rol-cheie în toate instituţiile sanitare. Asistentul medical contribuie şi este responsabil, alături de medic, de bunăstarea, siguranţa şi recuperarea pacienţilor. Asistenţii medicali, alături de noi, medicii, lucrează de cele mai multe ori în condiţii dificile, stresante, şi chiar ajung la burnout din cauză că numărul acestora este încă unul insuficient. Asistenţii medicali sunt cei care ne-au stat aproape şi încă sunt în prima linie de luptă împotriva noului coronavirus. Sunt cei care, alături de medici, au dus greul acestei pandemii de COVID-19, au suferit alături de pacienţi, i-au încurajat aşa cum au putut, s-au bucurat alături de ei când părăseau spitalele vindecaţi şi îşi ştergeau lacrimile pentru fiecare viaţă pierdută”, afirmă Prof. dr. Daniel Coriu în mesajul său.

Președintele CMR a mulţumit asistenţilor medicali pentru implicarea şi devotamentul de care au dat dovadă.

„Avem nevoie de asistenţi medicali, avem nevoie să fim împreună, avem nevoie să fim în continuare o echipă! (…) Pentru că doar astfel, împreună, putem face ca lucrurile să funcţioneze în beneficiul pacienţilor noştri în acest sistem medical, care este încă unul firav. De Ziua Internaţională a Asistentului Medical, în calitate de preşedinte al Colegiului Medicilor din România, vă mulţumesc pentru toată implicarea dumneavoastră, pentru tot devotamentul şi profesionalismul de care aţi dat dovadă! Să rămâneţi şi să rămânem sănătoşi, pentru pacienţii noştri!”, a mai transmis președintele CMR.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.