Prof. dr. Daniel Coriu, despre vaccinarea anti-COVID: Românii au șansa să aleagă între cele mai bune preparate existente

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Daniel Coriu, a declarat referitor la vaccinarea anti-COVID că românii au șansa să aleagă între cele mai bune preparate existente.

„Cetățenii României au șansa să aleagă între cele mai bune preparate. Aleg poate la întâmplare, dar dacă cineva mă întreabă, eu pot să îi dau un sfat, în funcție de patologia pe care o are, eu pot să îl orientez către un anumit preparat”, a declarat președintele CMR.

Prof. dr. Daniel Coriu a mai spus că în prezent, nu se mai poate vorbi de o lipsă de informații legate de vaccinarea anti-COVID.

„În secolul XXI nu mai putem să spunem că nu avem acces la informații. Începând cu anul trecut, au fost foarte multe conferințe online (…). Nu mai putem spune că medicii noștri nu sunt informați, aceasta nu mai poate să fie o scuză. Sigur, informația ajunge unde terenul este pregătit. Dacă mintea nu este deschisă pentru dovezi științifice este greu să o deschidem”, a declarat prof. dr. Daniel Coriu.

Prof. dr. Daniel Coriu s-a întâlnit, joi dimineaţă, la sediul Colegiului Medicilor din România cu o delegaţie din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Întâlnirea vine în contextul în care România se confruntă cu valul patru al pandemiei de coronavirus şi a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese provocate de COVID-19.

Din delegaţia OMS fac parte Robb Butler, Director Executiv, OMS Europa, şi Dorit Nitzan, Director pentru Situaţii de Urgenţă, OMS Europa.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.