Prof. dr. Dorel Săndesc: Secțiile de ATI, un fel de Arca lui Noe arhiplină, de care se agață cu disperare atâția oameni în căutarea salvării

Secțiile de ATI au devenit un fel de Arca lui Noe, care este arhiplină, și de ea se agață cu disperare atâția oameni în căutarea salvării, a atras atenția prof. dr. Dorel Săndesc, vicepreședinteele Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă (SRATI), medic ATI.

”Ne apropiem de limitele maxime din toate punctele de vedere, ca număr de paturi, limita fizică, privind spațiul, dotarea și mai ales resursele umane. Vedem atâtea drame, atâtea tragedii, familii întregi care decedează pentru că nu s-au vaccinat, încât nu pot să spun decât un singur lucru: vaccinarea este salvarea. Mai bine să ne vedem la vaccinare decât la reanimare. Mai bine vaccinat, decât intubat”, a subliniat prof. dr. Dorel Săndesc.

Oamenii trebuie să se trezească și să se vaccineze anti-COID-19, a transmis vicepreședintele SRATI.

”Nu e târziu nici acum, ca să salvăm tot ce nu s-a pierdut încă. Sistemul de vaccinare vine în sprijinul oamenilor, există o accesibilitate la vaccin cum mai rar există în alte țări”, a mai spus prof. dr. Dorel Săndesc.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii pe tema vaccinării anti-COVID-19 și a importanței înțelegerii corecte la nivelul opiniei publice a informațiilor legate de pandemia de COVID-19, organizată de Colegiul Medicilor din România (CMR) şi Televiziunea Română.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.