Prof. Dr. Dumitru Borțun: Trebuie să avem încredere în știință și în rezultatele cunoașterii științifice

”Trebuie să avem încredere în știință și în rezultatele cunoașterii științifice, inclusiv în rezultatele științelor medicale”, a transmis Prof. univ. dr. Dumitru Borțun, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a SNSPA, într-un mesaj de Ziua Națională a României pentru corpul medical românesc.

”Știința se bazează pe experiment, se bazează pe cunoștințele teoretice dobândite de-a lungul mai multor generații și este structurată în teorii științifice, care au mai multe funcții. Știința are întotdeauna capacitatea de a ne spune ce urmează”, a precizat Prof. univ. dr. Dumitru Borțun.

”Noi trebuie să fim foarte încrezători în rezultatele științei. Știința poate să vadă lucruri care nu se văd cu ochiul liber. Oamenii de știință din toate domeniile văd ceea ce pentru noi, oamenii comuni, nu este vizibil. Trebuie să avem încredere în știință și în rezultatele cunoașterii științifice, inclusiv în rezultatele științelor medicale”, a mai spus Prof. univ. dr. Dumitru Borțun.

Declarațiile au fost făcute în cadrul proiectului ”Medicul Român. Prezent și Viitor pentru România”, lansat de Colegiul Medicilor din România. Campania are ca obiectiv conștientizarea rolului și locului medicului în societatea românească, precum și a importanței relației de încredere ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și opinia publică.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.