Prof. dr. Florin Mihălțan, ales președinte ENSP în cadrul celei de-a șaptea Conferinţe Europene pentru Controlul Tutunului

sursa foto: SRP/Facebook

Prof. Dr. Florin Mihălțan a fost ales președinte ENSP – Rețeaua Europeană pentru Prevenirea Fumatului și consumului de Tutun, cea mai mare rețea de control al tutunului din Europa care reunește 80 de organizații și coaliții naționale din 36 de țări europene.

Alegerea a avut loc în cadrul  celei de-a șaptea Conferinţe Europene pentru Controlul Tutunului.

În noua sa calitate, cea de președinte al reţelei ENSP, prof. dr. Florin Mihălțan a declarat că va continua lupta împotriva tutunului.

”ENSP are mari realizări și un obiectiv clar: să pună capăt consumului de tutun în Europa. Împreună cu marea familie ENSP vom reuși în ciuda opoziției puternice din partea industriei tutunului. Sănătatea europenilor este mai importantă decât profitul industriei tutunului, iar politicienii noștri trebuie să înțeleagă odată pentru totdeauna acest element de bază al prevenției bolilor. Vă așteptăm pe toți sa veniti alaturi de noi, la ENSP, pentru a ne proteja copiii de efectele devastatoare ale consumului de tutun”, a declarat prof. dr. Florin Mihălțan.

Prof. dr. Florin Mihălțan este fost președinte al Societății Române de Pneumologie, medic Pneumolog Senior, MD, PhD, FCCP la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Cu o pregătire științifică vastă, prof. dr. Florin Mihălțan are peste 500 de articole și 20 de cărți publicate. În ultimii ani a fost autorul unic sau principal al diferitelor cărți și monografii pe teme legate în principal de: patologia somnului, insuficiența respiratorie, renunțarea la fumat, îngrijirea la domiciliu a pacientului respirator sever și prevenirea fumatului.

Pe lângă faptul că este șeful Departamentului de Pneumologie (II) la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, din București (România), experiența sa internațională se extinde la: reprezentant GOLD (Iniţiativa globală pentru boala pulmonară obstructivă cronică) și GINA Naţional (Iniţiativa globală pentru astm), membru în Consiliul SPLF – Societatea Francofonă de Pneumologie (2016-2021) și membru al ERS (Societatea Europeană de Respiraţie), ATS (Societatea Americană Toracică), CHEST (Colegiul American al Medicilor Toracici) și OGP (Societatea Austriacă de Pneumologie). De asemenea, din 2016 este membru al Consiliului de Administraţie al ENSP și a promovat lupta împotriva tutunului în România.

Rețeaua europeană pentru prevenirea fumatului și a tutunului (ENSP) este o organizație internațională non-profit, creată în 1997 în temeiul legislației belgiene (număr de identificare 16377/97).

Misiunea ENSP este de a dezvolta o strategie de acțiune coordonată între organizațiile active în controlul tutunului în Europa prin schimbul de informații și experiență și prin activități coordonate și proiecte comune. ENSP își propune să creeze o mai mare coerență între activitățile de prevenire a fumatului și să promoveze politici cuprinzătoare de control al tutunului atât la nivel național, cât și european.

Obiectivele prioritare ale ENSP sunt:

• implementarea Convenției-cadru pentru controlul tutunului (WHO-FCTC) în Europa
• reducerea prevalenței consumului de tutun în Europa la mai puțin de 5% până în 2040.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.