Prof. Dr. Florin Mihălțan: Pacienți cu nevoie de oxigen pentru luni sau ani de zile, un alt efect al nevaccinării anti-COVID

Prof. Dr. Florin Mihălțan, medic pneumolog, a afirmat că sunt pacienți care au nevoie luni sau poate chiar ani de zile de oxigen, acesta fiind un alt efect al nevaccinării anti-COVID, cu impact la distanță, pe multiple boli adiacente, adăugate sau potențate și activate de virus.

Legat de valul patru al pandemiei, prof. Dr. Florin Mihălțan a spus că presiune asupra medicilor vine într-un flux continuu de doi ani, fără să existe un moment de respiro, ci doar niște deflexiuni în care pneumologul se ocupă sindromul long COVID.

„Sunt mulți colegi de alte specialități care se confruntă cu aceste complicații, dar din nou, long COVID-ul, această complicație respiratorie la distanță este cu un impact important pentru cel care se află în suferință și pentru familie. Sunt oameni care rămân luni, poate ani de zile pe oxigen, care au nevoie de ventilatoare. Acesta este un alt efect, o altă coadă dacă vreți, a nevaccinării, cu impact la distanță, pe multiple boli adiacente, adăugate sau potențate și activate de virus”, a declarat prof. Dr. Florin Mihălțan.

În ceea ce privește persoanele infectate cu noul coronavirus, prof. dr. Florin Mihălțan a spus că nouă din zece internați sunt în grupă de risc majoră, fiind persoane de peste 65 de ani, cu o multitudine de comorbidități.

„Noi avem niște statistici foarte clare: nouă din zece internați în acut sunt în grupă de risc majoră, om peste 65 de ani, cu o multitudine de comorbidități. În rest, ceea ce nu se vede, probabil, este că cei vaccinați fac forme ușoare care nu necesită spitalizare, și de aici începe diferența. Vaccinații sunt protejați, cei nevaccinați sunt primii candidați, sunt extrași dintr-o mulțime și suferă o multitudine de consecințe dramatice ale virusului. Nu mă refer doar la numărul de decedați, ma refer și de complicațiile la distanță”, a afirmat prof. Dr. Florin Mihălțan.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul „Maratonului Informării”, un eveniment în premieră ce își propune să sprijine populația în realizarea unei alegeri informate, ancorate în datele științifice, în privința vaccinării împotriva COVID-19.

Maratonului Informării este organizat de Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB), alături de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.