Prof. dr. Gabriela Radulian și-a lansat candidatura la președinția Societății de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

Prof. dr. Gabriela Radulian și-a lansat în această seară candidatura la președinția Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice pentru mandatul 2022 – 2024. Alegerile pentru aceasta funcție vor avea loc anul viitor, în luna mai, iar mandatul va începe după Congresul de Diabet din 2021.

Pentru următorii doi ani de zile, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice este prof. dr. Romulus Timar, decanul Facultății de Medicină UMF Timișoara.

Prof. dr. Gabriela Radulian este medic primar și profesor universitar disciplina Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” București. Ea este, de asemenea, șef Secția clinică II Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul Institutului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ,,Prof. dr. N. Paulescu” din București.

La lansarea candidaturii, prof. dr. Gabriela Radulian a declarat: „Cu emoție, dar încredere vreau, în fața dumneavoastră, să îmi anunț oficial candidatura la viitoarele alegeri pentru președinția Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Sunt un om de echipă, îmi doresc dezvoltarea specialității de diabet și bineînțeles a societății. Imi doresc sa dezvoltam generatiile viitoare de medici pentru ca acestia reprezinta viitorul. De asemenea, imi doresc sa continui drumul inceput și noua deschidere stabilită de către doamna profesor Maria Moța și, bineînțeles, ce face astăzi Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice – aduce o nouă perspectivă, prin mandatul domnului profesor Romulus Timar, pe care îl felicit pentru proiectele în care a implicat și implică societatea prin mandatul său.

Nu pot să nu îi amintesc însă pe alți președinți care au clădit ce este astăzi Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice prin proiecte și implicare: domnul profesor Hâncu, domnul profesor Tîrgoviste, domnul profesor Cheța, domnul profesor Mincu – Dumnezeu sa-l ierte! și alți diabetologi, care au dezvoltat această specialitate.

Sper să primesc sprijinul dvs. și vă asigur că voi trata cu responsabilitate, înțelegere și dorință de colaborare, dacă membrii societății îmi vor încredința mandatul de președinte al societății.”

În 2017, Gabriela Radulian a devenit președinte al Societății de Neuropatie Diabetică.

Prof. dr. Gabriela Radulian a ocupat funcția de decan al Facultății de Moașe, funcția de prodecan al Facultății de Medicină Dentară, precum și funcția de secretar general, toate în cadrul U.M.F ,,Carol Davila”, București.

Obiectivul Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice este ameliorarea permanentă a calității îngrijirii medicale și a calității vieții persoanelor cu diabet zaharat și/ sau cu alte boli de nutriție și metabolism. Totodată, pentru membrii săi, Societatea își propune să contribuie la creșterea continuă a nivelului profesional, științific şi deontologic al acestora.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.