Prof.Dr. Jinga: Majorarea salariilor a însemnat un motiv bun de a rămâne pentru cei care voiau să meargă în alte state

Prof.Dr. Viorel Jinga, rector al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, a declarat că majorarea salariilor din Sănătate a însemnat un motiv bun de a rămâne pentru cei care voiau să plece să profeseze în alte state.

“A fost un element în plus, pandemia a intervenit şi ea, şi de aceea probabil, mulţi care voiau sa plece la rezidenţiat chiar în Statele Unite sau în alte ţări din Europa au venit şi s-au înscris la rezidenţiatul nostru. Avem exemple concrete, şi de aceea numărul mai mare cu 1.300 de candidaţi (n.r. la concursul de intrare în rezidenţiat) faţă de anii anteriori”, a declarat prof.dr. Viorel Jinga.

Anul acesta, la nivel național, examenul de rezidențiat organizat de Ministerul Sănătății, desfășurat în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara, a adunat un număr record de candidați, de 11.949 absolvenți ai Universităților de Medicină și Farmacie.

Ei concurează pentru ocuparea celor 6.513 locuri și 443 de posturi scoase la concurs.

Pentru examenul de admitere în rezidențiat, organizat de către Ministerul Sănătăţii prin Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București , în Complexul Expozițional ROMEXPO din Capitală , s-au înscris 4.372 de absolvenți ai facultăților de medicină, medicină dentară și farmacie, cu 1.113 candidați mai mulți, comparativ cu numărul celor care au susținut acest examen în sesiunea din 2019.

Astfel, în centrul universitar București, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” au susținut concursul de intrare în rezidențiat cei mai mulți candidați, peste 36% din totalul candidaților înscriși la nivelul întregii țări (2.328 pentru domeniul medicină, 1.141 pentru domeniul medicină dentară și 903 pentru domeniul farmacie). La nivel național, pentru ocuparea celor 4.080 de locuri scoase la concurs pe domeniul medicină s-au înscris 6.396 de candidați, pentru cele 1.219 locuri alocate domeniului medicină dentară, 3.009 candidați, în timp ce pentru cele 1.214 locuri din domeniul farmacie s-au înscris 2.544 de concurenți.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.