Prof. dr. Jinga: Transformarea unor clinici în spital suport COVID a declanșat un nou val de neajunsuri în rândul echipelor medicale

Prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, a declarat că transformarea unor clinici medicale, de specialitate, în spital suport COVID a declanșat un nou val de neajunsuri în rândul echipelor medicale ce s-au văzut nevoite să trateze pacienți COVID, dar și non-COVID, în extreme condiții.

Prof. dr. Viorel Jinga a spus că în ultimul an, responsabilitățile medicilor au crescut exponențial, „depășind orice graniță a profesiei cărora aceștia s-au dedicat, în sarcina lor intrând nefiresc alte atribuții, transformate peste noapte în obligații, reprezentând dezvoltarea unor parametri tehnici sau administrativi”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ceremoniei oficiale a celei de-a IX-a Conferințe a Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), eveniment desfășurat online, cu sprijinul Sănătatea Press Group.

Ceremonia oficială a fost moderată de prof. Dr. Cătălina Poiană, președintele CMMB.

La cea de-a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București s-au înscris peste 8.000 de medici, evenimentul conținând 16 sesiuni științifice, prezentate de 71 de speakeri.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.