Prof. dr. Maria Dorobanțu a fost aleasă în board-ul Societății Europene de Hipertensiune.

Prof. dr. Maria Dorobanțu, preşedintele de onoare al Societăţii Societăţii Române de Hipertensiune Arterială, a fost aleasă în board-ul Societății Europene de Hipertensiune.

Mandatul său în conducerea prestigioasei societăți europene este timp de patru ani.

Prof. dr. Maria Dorobanțu a fost votată membră a board-ului cu 16 voturi, față de două contracandidatul său.

Printre prioritățile cardiologului român se numără consolidarea cooperării între societățile naționale membre ale Societății Europene, prin desfășurarea de proiecte comune.

 

Societatea Europeană de Hipertensiune

 

Principalul obiectiv al Societății Europene de Hipertensiune (ESH) este să ofere o platformă științifică stabilă și organizată pentru schimburi de informațiiștiințifice în domeniul hipertensiunii. Astfel, organizația promovează, sprijină și organizează activități pentru o educație continuă în domeniul hipertensiunii și bolilor cardiovasculare asociate.

Astfel de activități sunt desfășurate în special prin reuniuni anuale și prin întâlniri științifice speciale, seminarii sau programe educaționale specifice.

Treizeci și cinci de societăți naționale sunt afiliate la Societatea Europeană de Hipertensiune, inclusiv cea din România. De asemenea, cinci societăți naționale din afara Europei sunt asociate.

 

Cine este prof. dr. Maria Dorobanțu?

 

Prof. dr. Maria Dorobanțu este membru al Academiei de Științe medicale, profesor de cardiologie și medicină internă la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, din București.

Ea este șefa Clinicii de cardiologie de la Spitalul Clinic de Urgență București și a primit distincția Doctor Honoris Causa din partea Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad.

Prof. dr. Maria Dorobanțu este, de asemenea, fondatori și președinte de onoare al Societății Române de Hipertensiune.

 

Societatea Română de Hipertensiune

 

În prezent, Societatea Română de Hipertensiune (SRH) este afiliată Societăţii Europene de Hipertensiune şi numără peste 1000 de membri activi.

SRH îşi propune să devină o platformă de comunicare între medicii reprezentanţi ai acestor specialităţi, să dezvolte programe de educaţie medicală continuă pentru îmbunătăţirea nivelului de informare asupra hipertensiunii arteriale, să iniţieze proiecte de cercetare clinice multicentrice pentru a contribui la progresul ştiinţific în acest domeniu şi, nu în ultimul rând, să participe la demersul de informare a populaţiei cu privire la utilitatea măsurării periodice a tensiunii arteriale şi a tratării corecte a hipertensiunii arteriale.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.