Prof. dr. Octavian Crețu a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de rector al UMF din Timișoara

Prof. dr. Octavian Crețu a câștigat din primul tur de scrutin alegerile pentru funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara.

”Le mulțumesc tuturor celor care m-au votat, le mulțumesc și celor care au mers astăzi la vot și au avut o altă opțiune. Pe toți îi asigur de toată implicarea și responsabilitatea mea în viitoarea poziție de Rector al Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara. Împreună dezvoltăm universitatea noastră”, a declarat el în exclusivitate pentru Sănătatea Press..

În cursa pentru conducerea universității au mai participat prof. dr. Eugen-Sorin Boia, prof. dr. Virgil Păunescu și prof. dr. Jenel Marian Pătrașcu.

Motto-ul programului cu care a candidat prof. dr. Octavian Crețu este ”Împreună și fiecare dintre noi suntem Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara”.

Programul a inclus șase principale obiective strategice:

  • Resursa umană a universității
  • Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii universității
  • Îmbunătățirea și dezvoltarea continuă a procesului educațional
  • Dezvoltarea instituțională a universității
  • Dezvoltarea cercetării științifice

”Vă propun translatarea sistemului decizional de la un management de tip providențial la un management descentralizat, într-un leadership de echipă care să reprezinte într-o manieră reală dorința întregului corp academic al universității. Îmi propun descentralizarea structurii de putere pe nivele de competență care să permită implicarea comunității academice în procesul de decizie. Întotdeauna voi încuraja existența unui mecanism veritabil de feedback managerial, feedback de care sunt convins că va participa modelând esențial strategia de dezvoltare și conducere a universității”, a transmis prof. dr. Crețu în programul managerial.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.