Prof. Dr.Radu Vlădăreanu: Este prima dată când apare un ghid de bună practică în infertilitate

 

 

Societatea de Obstetrică și Ginecologie a publicat primul ghid de bună practică în infertilitate, a anunțat președintele societății, prof.ș dr. Radu Vlădăreanu, la o conferință-dezbatere privind fertilizarea in vitro.

”Noi ca societate am generat acest ghid de bună practică în infertilitate, este prima dată când există un astfel de ghid, pentru a fi cât mai etici, clinicile să fie obligate prin protocoalele pe care le fac, să fie cât mai etice față de pacient, și cât mai transparente. Sperăm să reușim”, a spus el

”S-a stabilit prin ordin de Ministru ca fiecare clinică privată să facă protocoale după acest ghid și să le aplice, asta înseamnă o responsabilizare a cliniclor, chiar dacă sunt private, să răspundă acestor ghiduri. Pacienții vor ști de aceste ghiduri, malpraxisul se va judeca în funcție de aceste ghiduri, așa cum se judecă de mult timp malpraxurile în ecografia obstetricală și ginecologică”, a explicat Prof. Dr. Radu Vlădăreanu.

Preşedintele Agenţiei Naţional de Transplant, Radu Zamfir, a spus că anumite legi care privesc reproducerea asistată sunt blocate în Parlament. „Noi sperăm să se deblocheze, fiind la nivelul Comisiilor de sănătate”, a adăugat Zamfir.
Potrivit acestuia, România ar trebui să ţină pasul cu noutăţile tehnice, medicale, care apar în domeniu. „Inclusiv transplantul de uter poate fi o alternativă pentru anumite cupluri”, a susţinut el.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.