Prof.dr.Răzvan Cherecheș: Rata de incidență a cazurilor de infectare cu noul coronavirus va începe să crească din toamnă

Prof.dr.Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, avertizează că numărul mic de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 se va menține doar pe perioada verii.

„Scăderea ratei de incidență are legătură cu faptul că este vară, oamenii petrec mai mult timp afară, plus că avem deja un procent din populație care este deja vaccinată. Această situație se va menține doar pe perioada verii. În toamnă, când va veni vremea rece, și vom intra din nou în case, va începe să crească din nou rata de incidență. Scăderea ritmului de vaccinare are legătură cu faptul că autoritățilșe eșuează în a comunica eșuează în a comunica în mod extrem de clar de ce este important să te vaccinezi și în ce măsură vaccinarea te protejează de valul patru care va veni în toamnă. (…) Mă îndoiesc că va fi la fel de mare ca valul trei pentru că procentul de persoane de vaccinate, atât cât va fi el, va contribui. Nu cred că vom mai ajunge la lockdown, dar vor fi restricții în județele cu o rată de vaccinare foarte mică”, a explicat prof.dr.Răzvan Cherecheș, la postul public de televiziune.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că au fost înregistrate, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, 50 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Astfel, până luni, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.776 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 1.044.404 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.