Prof. dr. Romulus Timar: Diabeticii, mai expuși riscului de a dezvolta forme mai grave de COVID-19

Prof. dr. Romulus Timar, președinte al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice (SRDNBM), a declarat că potrivit unui studiu publicat la sfârșitul lunii august de către OMS și realizat în toate regiunile OMS, cu excepția SUA, 49% dintre țări au raportat perturbări complete sau parțiale ale serviciilor de management ale diabetului zaharat și complicațiilor acestei afecțiuni din cauza pandemiei.

“Studiile, dar și experiența ne-au arătat că persoanele cu diabet zaharat sunt mai expuse riscului de a dezvolta forme mai grave de COVID-19, cu evoluție uneori nefavorabilă”, a declarat prof. dr. Romulus Timar.

Potrivit acestuia, studiile au arătat că diabetul zaharat, alături de obezitate, este una dintre cele mai frecvente afecțiuni prezente în rândul persoanelor care au decedat de COVID-19.

În acest context, prof. dr. Romulus Timar a lansat un apel la controlul diabetului zaharat mai ales în pandemia de COVID-19.

Prof. dr. Romulus Timar, președinte al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice (SRDNBM), a fost prezent astăzi la Conferința-Dezbatere online „Controlează-ți Diabetul …și în timpul pandemiei de COVID-19”.

Evenimentul face parte din ediția 2020 a Campaniei Naționale „Controlează-ți Diabetul”, ajunsă deja la a XII-a ediție, și își propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la problematica diabetului zaharat. De asemenea, își dorește să identifice posibile soluții astfel încât persoanele cu diabet din România să aibă cât mai puțin de suferit în timpul pandemiei de COVID-19 și să aibă acces cu ușurință la servicii de îngrijire optime.

Conferința-Dezbatere „Controlează-ți Diabetul …și în timpul pandemiei de COVID-19” își propune să aducă împreună, pentru a discuta problematica diabetului zaharat în România, medicilor diabetologi, autorități, asociații de pacienți, societatea civilă, publicul larg și mass-media.

Organizatorul științific al campaniei este Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, iar managementul proiectului este realizat de Sănătatea Press Group.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.