Prof. dr. Săndesc: Schimbarea atât de frecventă a conducerii Ministerului Sănătății este o problemă în sine

Prof. dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI), trage un semnal de alarmă referitor la lipsa stabilității din managementul sănătății românești, afirmând că schimbarea atât de frecventă a conducerii Ministerului Sănătății este o problemă serioasă în sine.

„Pe lângă lipsa de performanță, schimbarea atât de frecventă a conducerii Ministerului Sănătății este o problemă serioasă în sine, și noi, cei din specialitatea ATI, Societatea Română ATI, Comisia de ATI, care este interfața între Societate și Minister, am cunoscut pe propria piele, în toți acești ani am continuat cu tenacitate mare să ne promovăm proiectele și am văzut ce probleme sunt întotdeauna la schimbarea conducerii Ministerului Sănătății, apare un hiatus, apare o problemă de comunicare chiar atunci când miniștri sunt cumva din aceeași coaliție. (…).Stabilitatea este un lucru care lipsește în managementul sănătății românești”, a declarat prof. dr. Dorel Săndesc.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței-dezbatere „Spitalele din România ÎNCOTRO? Actul Medical vs. Infrastructură”, organizat de Colegiul Medicilor din România, în contextul tragediei incendiului de la Institutul „Matei Balș”, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Manifestarea se desfășoară sub conceptul „CMR în DIALOG”, ce își propune să devină o platformă de discuții la nivel național, prin organizarea unei serii de evenimente împreună cu principalele instituții și actori implicați în sistemul de sănătate . pe cele mai importante teme pentru dezvoltarea profesiei medicale și a sistemului medical românesc. Managementul logistic și comunicarea aferente proiectului din partea CMR sunt asigurate de Sănătatea Press Group.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.