Prof.dr. Streinu Cercel: Putem să ajungem la mii de cazuri de infectare, pe zi, în câteva săptămâni

Profesor doctor Adrian Streinu Cercel, preşedinte Comisia de Sănătate de la Senat, a declarat că dacă nu ne vaccinăm putem să ajungem la mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus, pe zi, în câteva săptămâni.

„Dacă nu ne vaccinăm putem să ajungem la mii de cazuri pe zi în câteva săptămâni, undeva la 4-6 săptămâni. Acest lucru este total de nedorit pentru că lumea medicală este obosită, a trecut un an și jumătate s-a lucrat 24 din 24, 7 din 7 toată lumea este ca să spun așa obosită. Apariția unui nou val cu cazuri severe și cu internării în terapie va fi foarte greu de dus de lumea medicală”, a declarat Adrian Streinu Cercel, la un post de televiziune.

Totodată, prof.dr. Adrian Streinu Cercel a afirmat, legat de administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19, că este puţin probabil, iar în cazul în care se va face, se va adresa unor categorii de persoane.

„Este puțin probabil mai ales că în toate studiile pe care le-am văzut această doză potențială a treia este recomandată persoanelor care sunt cu imunodepresie de fond și respectiv în unele cazuri personalului medical sanitar, dar nu pentru toată lumea. Ca atare lucrurile vor putea diferi în funcție de evoluția contextului epidemiologic dar lumea trebuie să înțeleagă cu o persoană care nu este vaccinată și se infectează va transmite mult mai mult virusul populație și în jur pentru că rata de înmulțire a acestui virus la nivelul mucoasei nazale este de circa 6-8 ori mai mare decât la persoanele vaccinate, de aceea este bine să ne vaccinăm”, a declarat Adrian Streinu Cercel, la un post de televiziune.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.