Prof. Dr. Viorel Jinga: Așteptăm să vină cât mai mulți oameni să se vaccineze. Pe lângă vaccinare, beneficiază de testare gratuită și de informare

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București a organizat, în cadrul Maratonului Vaccinării pentru Viață, un centru de imunizare la Biblioteca Națională a României. Pe lângă acțiunea efectivă de vaccinare, funcționează și un centru de testare gratuită, cu test rapid antigen COVID-19, pentru orice persoană care dorește să se testeze, a anunțat, vineri, Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

”Așteptăm să vină cât mai mulți oameni să se vaccineze. Pe lângă vaccinare, oamenii vor beneficia și de testare, și de informare. Avem un centru de testare rapidă, gratuită și un centru de informare, în special pentru studenți, pentru a veni cât mai mulți la vaccinare sau măcar să vină să se informeze despre imunizare. Păcat că nu am reușit să aducem cât mai multă lume la vaccinare până acum, pentru a evita dezastrul din sistemul medical”, a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, la conferința de presă care a marcat deschiderea centrului de vaccinare de la Biblioteca Națională a României.

La centrul de vaccinare Biblioteca Națională a României vor fi organizate 10 fluxuri de vaccinare, astfel:

  • 5 fluxuri de vaccinare cu ser Pfizer- BioNTecNumiți
  • 4 fluxuri de vaccinare cu ser Johnson&Johnson
  • 1 flux de vaccinare cu ser Moderna

Centrul de vaccinare de la Biblioteca Națională a României este coordonat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București și Colegiul Medicilor din Municipiul București, împreună cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Municipiului București.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.