Prof. dr. Viorel Jinga: Au fost destul de multe persoane vaccinate cu prima doză în străinătate și au venit la rapel la Maraton

Prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București a declarat că în cadrul celei de-a doua ediții a Maratonului Vaccinării București s-au prezentat și persoane care s-au vaccinat cu prima doză în străinătate și au venit să facă rapelul vineri, în cadrul acțiunii din Capitală.

“Au fost destul de multe persoane care s-au vaccinat cu prima doză în străinătate și au venit la noi și s-au vaccinat astăzi ca și rapel”, a afirmat rectorul UMF.

A doua ediție a Maratonului Vaccinării București, organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din Capitală, își propune creșterea numărului de persoane vaccinate împotriva SARS-CoV-2.

O premieră în cadrul celei de-a doua ediții a Maratonului Vaccinării București o reprezintă administrarea vaccinului Johnson&Johnson, ce se efectuează într-o singură doză, după cum au anunțat organizatorii. Astfel, toate persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani și doresc să se vaccineze o pot face fie cu vaccinul Pfizer, fie cu vaccinul Johnson & Johnson.

De asemenea, toți cei vaccinați cu prima doză în cadrul ediției I a Maratonului Vaccinării București sunt așteptați pentru rapel.

Ediția a doua a Maratonul Vaccinării București se va desfășura atât la Sala Palatului, cât și la Biblioteca Națională a României, unde vor fi amenajate un total de 50 de fluxuri de vaccinare.

Astfel, timp de 3 zile, 24 de ore din 24, peste 1.000 de medici, studenţi, asistenţi medicali și personal administrativ vor participa pe bază de voluntariat la această acțiune.

În cadrul primei ediții a Maratonului Vaccinării, care a avut loc în perioada 7 – 10 Mai, s-au vaccinat 20.360 de persoane cu prima doză de vaccin Pfizer.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.